torstai 7. maaliskuuta 2013

Voihan vattu

Kuittipakkolaki? Höpöhöpö. Yksi huikean hallituksemme huikeista hankkeista harmaan talouden kitkemiseksi.. Tarkemmin "Laki kuitintarjoamisvelvollisuudesta käteiskaupassa" tarkoittaen sitä että jokaisella yittäjällä on velvollisuus tarjota asiakkalle kuitti. Ihan pari juttua jotka mitätöi tän hienon ajatuksen vaikutukset harmaaseen/pimeään talouteen:

KUITTI ei tarkoita automaattisesti sitä että myynti menee kirjanpitoon, alvit kirjataan ja myös maksetaan
ASIAKKAIDEN olisi vaadittava itse kuitti ostamastaan palvelusta tai tuotteesta. Jos kuittia ei heru, äänestä jaloillasi. Rehellinen veronsa maksava yrittäjä antaa kyllä kuitin. Harmaa talous kukoistaa koska pimeitä palveluita käytetään! Syynä tottakai edullisempi hinta. (oliskohan tässä paikka miettiä pienyrittäjien verotusta uudestaan?)
VALVONTA? Kuka tätä valvoo? Asiakkat? Olettaisin ettei kovinkaan moni asiakas koe asiakseen ilmoittaa verottajalle epäilyttävästä yrittäjästä. Jos kokee niin hyvä! Ei vaan jaksa uskoa että näin olisi. Kaiken maailman lakeja ja säädöksiä voidaan keksiä vaikka millä mitalla mutta jos niiden noudattamista ei valvota, on koko laki yhtä tyhjän kanssa.

Verottaja osaltaan hidastaa lain voimaantuloa. Pitämällä kiinni vaatimuksestaan jonka mukaan kaikilla toimijoilla tulisi olla pakolliset, tyyppihyväksytyt kassakoneet. Hyvä yritys ja varmaan vois olla jotain vaikutusta liikkeissä tehtävään pimeään työhön. Mutta mites nää koti parturit? Eivät ole missään rekistereissä, kenenkään tiedossa. ilmottelevat netissä "hiusten leikkaukset 5e, leikkaan kotona" Plääh.

Kuittipakkolaki astuu voimaan näillänäkymin alkuvuodesta 2014. Haastan kaikki kuluttajat( myös itseni. :P) pitämään kiinni "kuitin vaatimisvelvollisuudestaan" ;) Huomenna yritän saada aikaseks jotain vähän positiivisempaa perjantaipostausta. :) Vielä vähän maisemaan Spunkyn ikkunasta tänä aamuna. Ei oo joka pojalla tällaset maisemat työpaikalla!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti