tiistai 27. elokuuta 2013

Elokuu on selvästi uusi heinäkuu. Nimittäin tässä kuussa ollan tehty enemmän häävieraiden kampauksia kuin koskaan. Säänkin puolesta loppukesä on ollut mitä mahtavin. :) Ihanaa että kampaus asiakkaat ovat lyötäneet tiensä meillekkin. Kun päättää varata ajan kampaajalle juhlapäivänä eikä värkkää itse kotona, kertoo se käsityön arvostuksesta. Kiitos siitä <3 Voin rehellisesti myöntää että kampaukset ovat itselleni olleet aina se haastavin juttu. Kuulemma myös aika monelle kollegalle. Haastavuus perustuu pitkälti asiakkaan yksilöllisen kauneuskäsityksen ymmärtämiselle ja erilaisten hiuslaatujen käsittelyn vaikeudelle. Lisäksi "nuttura" ja "kiharakampaus" voivat tarkoittaa miljoonaa eri asiaa. :P Usein asiakkaalla on päässään joku kuva lopputuloksesta, muttä hän ei sitä osaa sanoiksi pukea. Joten hän antaa vapaat kädet ja tällöin lopputulos tietysti harvemmin vastaa pään sisällä kehiteltyä kuvaa. Kampaaja kun ei yleensä osaa lukea ajatuksia. ;) Siksi se konkreettinen kuva on yleensä se paras tapa näyttää ainakin jotain suuntaa toiveistaan. Toisaalta juuri tuo haastavuus tekee kampausten tekemisestä mielenkiintoista, saa keskittymään ja antamaan kaikkensa. Varsinkin kun usein on kyseessä asiakkaalle tärkeä päivä. Tästä linkistä löydät lisää meidän tekemiä kampauksia. :)
Hehee oisko lettikampaukset ehkä muodissa?

Ja aidot kukkaset ;) Kannattaa kysästä kukkakupassa mikä tähän tarkoitukseen sopii ja pysyy hyvänä lakastumatta koko päivän. Huomattiin että orkidea on aika hyvä.
Lyhyeenkin tukkaan saa kampauksen aikaiseksi kun käyttää vähän mielikuvitusta.
Mulle on tullut ihan uusi into kynsien tekemiseen. :) Tilasin vähän uusia koristeita ja siitä se sitten lähti. Nyt kun pääsis vielä toteuttamaan kaikki villit ideat jotka sinkoilee mun päässä. Torstaina pääsen tekee Sonjalle kynnet ja niihin nyt ainakin saan laittaa vaikka mitä. Tavallaan vähän odotan jos syksyä, pääsis tekemään muutakin kun neonvärejä ja valkosta :P Kynsi imurikin tilasin ja se on niiin hyvä. Sen pitäis olla kaikille pakollinen. Viime aikoina on paljon puhuttu kynsi kemikaalien vaarallisuudesta ja salonkien hygieniasta. Paniikkia herätti juttu palovammoja aiheuttavasta kynsiliimasta.. Laadukkaat aineet eivät tälläista riskiä aiheuta. Se on selvä. Kynsiala on sikäli villi että kuka tahansa voi tilata mitä tahansa myrkkyjä kiinasta ja käyttää niitä asiakkailleen. Kannattaa aina selvittää uuden kynsientekijän käyttämä tuotemerkki ja vaikka googlettaa se. Tässäkin pätee sama vanha viisaus: Halvalla et saa hyvää. Siis hyvät kynnet voit saada vaikka ilmaiseksi jos tuuri käy, mutta halpa geeli ei juuri koskaan ole hyvää ja turvallista.Tästä kemikaalien vaarallisuudesta olisin ehkä enmmän huolissani meidän tekijöiden kohdalla. Altistumme pölylle ja huuruille päivittäin. Tähän voi jokainen itse vaikuttaa esim. käyttämällä hanskoja, hankkimalla imurin, huolehtimalla ilmanvaihdosta, ja jopa suojautumalla maskilla. Itse olen yrittänyt pitää päivittäisen kynsimäärän kahdessa asikkaassa. Tämä paitsi oman terveyteni takia, myös siksi että kynsien teko on (vrt. kampaajan hommiin ) melko raskasta, näin pysyn skarppina ja jälki on parasta mahdollista. :) Tässä hyvä kirjoitus aiheesta .
Imuri

Tän tilasin jo vähän talvikynnet mielessä



VÄHÄN hileitä :D

Vielä on kesää jäljellä!  (pari päivää -.-) joten nautitaan siitä. :) Palailen taas kun kerkiän ja innostun. 
<3: Esa