perjantai 29. maaliskuuta 2013

Yliluonnollinen kevät?




Kaikilla suurilla muotitaloilla on joka vuodenajalle oma näkemys tulevan kauden muodista. Usein osittain yhtenäinen mutta suurimmaksi osaksi hyvinkin erilainen.. Hauska aina seurata kuka on "arvannut" oikein, koska eihän oikea käyttömuoti muotitaloissa ja mainosmiesten käsissä synny vaan kadulla ja ihmisten päässä. :P Nappasin Lorealin kevätmuoti linjauksen omakseni koska se tuntuu mahdolliselta ja kaikkein omimmalta. (plus että itellä on vahingossa ihan loreal-muodin mukainen tukka ;)) Ja ehkä siksikin että haluaisin nähdä tulevana keväänä enemmän näitä "yliLUONNOLLISIA" hiuksia ja heittää hyvästit viimeisillekkin musta-valko yhdistelmille, kotivärjätyille "liukuvärjäyksille" ja kärvennetyille harmaille hamppupäille. SO LAST SEASON. ;)

Sana overnature kuvaa hyvin kyseistä trendiä. (linkistä pääsee kattelee mestaria työssään, tulee trendin ideakin hyvin selväks)  Vaatteissa isoja värikkäitä luonnosta napattuja printtejä, ylisuuria kukkia... Luonnollista mutta vähän yli :P Hiuksissa palataan käytännössä luonnollisuuteen. Dippilatvat ja räiskyvät tehostevärit pehmenevät ja kontrastit ovat pienempiä. Leikkauksissa polkkapituus ja lähes mikä tahansa OTSATUKKA . :) Liukuvärjäys on ja pysyy, mutta painopiste siirtyy vähän ylemmäs ja raja pehmenee.Liukuväri efekti tehdään enemmän raidoittamalla kuin vain latvaa värjäämällä. Alla kolme erinomaista kuvaa joissa tuo idea tulee hyvin esiin kolmessa eri pituudessa.

Siirrytään tästä----->
tähän!

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Voittajafiilis

Sunnutaina oli voittajafiilis paristakin syystä. Se tunne kun olet ylittänyt itsesi tehnyt jotain oikein ja hyvin ja vieläpä onnistunut. Konkreettisen voiton tunteen toi meidän tansijoukkueen voittama hopea tanssikisoista. Usko meinas jo loppua mut ilmeisesti tuomarit tykkäs! Eikä näköjään haitannut mun aivopierukaan. (jäätyä paikoilleen kun muut heittää arabialaista) :P


tulipunainen tukka+7h+purkki vaalennusainetta=UPEA

Voittajafiilis vol2
Mikä on kampaajan painajainen? Jep, puoleen selkään ulottuva, tulipunainen tukka joka tarttis saada takasin vaaleeks. :P Ajattelin et kyl mä ton nyt 3-4 tunnis väännän.. En olis enempää väärässä voinut olla. Punanen oliki vähän piukemmassa ku kuvittelin. Tietystikkin. Epätoivo hiipi selkää pitkin kun viidettä tuntia vaalennettiin perjantai illalla. Sovittiin asiakkaan kanssa yksissä tuumin että nyt kyllä lähdetään kotiin lepäämään, oli mikä oli. Sununtain sitten vielä jatkamaan: Yhdet raidat koko päähän ja taittosävyä päälle... Ja OUJEE nyt se on hy-vä!


Torstaina olis Lorealin kevätmuotinäytös. Käydään katsastamassa mitä liiketyö kelpoista tällä kertaa löytyy. Useinhan noi on aika hurjia noi näytöstukat, mut kyllä niistä osia voi poimia rohkeemmille asiakkaille ja värejä ainakin uskaltaa kokeilla.  Yritetään päästä hyville paikoille ja saada vähän kuvia tänne. Voisin myös laittaa ehkä vähän kuvaa mun uudesta tukasta.. (ei mitään ihmeellistä, turha innostua ;))

 Loppuun vähän vielä kuvia viime viikolta :)

Sonjan terveellinen roiskeläppälounas.. Näin meillä :P

Oli pakko ottaa oikeen kuva kun meikkasin kerrankin töihin.

Lisää kuvateksti


torstai 7. maaliskuuta 2013

Voihan vattu

Kuittipakkolaki? Höpöhöpö. Yksi huikean hallituksemme huikeista hankkeista harmaan talouden kitkemiseksi.. Tarkemmin "Laki kuitintarjoamisvelvollisuudesta käteiskaupassa" tarkoittaen sitä että jokaisella yittäjällä on velvollisuus tarjota asiakkalle kuitti. Ihan pari juttua jotka mitätöi tän hienon ajatuksen vaikutukset harmaaseen/pimeään talouteen:

KUITTI ei tarkoita automaattisesti sitä että myynti menee kirjanpitoon, alvit kirjataan ja myös maksetaan
ASIAKKAIDEN olisi vaadittava itse kuitti ostamastaan palvelusta tai tuotteesta. Jos kuittia ei heru, äänestä jaloillasi. Rehellinen veronsa maksava yrittäjä antaa kyllä kuitin. Harmaa talous kukoistaa koska pimeitä palveluita käytetään! Syynä tottakai edullisempi hinta. (oliskohan tässä paikka miettiä pienyrittäjien verotusta uudestaan?)
VALVONTA? Kuka tätä valvoo? Asiakkat? Olettaisin ettei kovinkaan moni asiakas koe asiakseen ilmoittaa verottajalle epäilyttävästä yrittäjästä. Jos kokee niin hyvä! Ei vaan jaksa uskoa että näin olisi. Kaiken maailman lakeja ja säädöksiä voidaan keksiä vaikka millä mitalla mutta jos niiden noudattamista ei valvota, on koko laki yhtä tyhjän kanssa.

Verottaja osaltaan hidastaa lain voimaantuloa. Pitämällä kiinni vaatimuksestaan jonka mukaan kaikilla toimijoilla tulisi olla pakolliset, tyyppihyväksytyt kassakoneet. Hyvä yritys ja varmaan vois olla jotain vaikutusta liikkeissä tehtävään pimeään työhön. Mutta mites nää koti parturit? Eivät ole missään rekistereissä, kenenkään tiedossa. ilmottelevat netissä "hiusten leikkaukset 5e, leikkaan kotona" Plääh.

Kuittipakkolaki astuu voimaan näillänäkymin alkuvuodesta 2014. Haastan kaikki kuluttajat( myös itseni. :P) pitämään kiinni "kuitin vaatimisvelvollisuudestaan" ;) Huomenna yritän saada aikaseks jotain vähän positiivisempaa perjantaipostausta. :) Vielä vähän maisemaan Spunkyn ikkunasta tänä aamuna. Ei oo joka pojalla tällaset maisemat työpaikalla!



maanantai 4. maaliskuuta 2013

Se ensimmäinen ja vaikein

Nyt sen teen! Aloita ensimmäisen blogini.. Tässä en ole ikinä ollu hyvä, nimittäin tekstin tuottamisessa. Puheen muodossa asiaa on välillä varmaan liikaakin, mutta paperille asti se kaikki aivometeli ei meinaa millään päästä. Toivottavasti harjotus tekee mestarin?

Juttu on näin, olen parturi-kampaamo yrittäjä ja työni on mielenkiintoista. Stressaavaa, uskomattoman stressaavaa mutta mielenkiintoista. SIISPÄ haluan jakaa siitä osan (sen painokelpoisen :P) niille joita sellainen kiinnostaa. Parturi-kampaamo Spunky,jossa yritän kovasti olla yrittäjänä, on toiminut 2,5 vuotta Turun jokirannassa.Yritän kuvata likkeeni arkea realistisesti postiiviseen sävyyn ja kertoa vähän uusista, vanhoista ja aina ajankohtaisista tukka ja kynsijutuista. Ja pahoitteluni etukäteen "piilomainonnasta" jota ei voi tällä alalla välttää. Väkisinkin jossain pomppaa esiin silloin tällöin liikkeeni tai tuotteiden nimiä.Sorry.

 Itse luen mieluiten blogela joissa on KUVIAKUVIAKUVIA joten siihen pyritään. Työkuvia ja tilannekuvia :D Saapa nähdä mitä tästä tulee.. Toivottavasti ei käy niinkuin ala-asteella päiväkirjan kanssa.. Jokainen sivu alkoi näin: "Anteeksi että en ole kirjottanut. (about puoleen vuoteen..) Nyt alan kirjottaa joka päivä!"
Joopajoo.. Muttamutta, tänään on vapaapäivä joten eipä ole muuta kerrottavaa kuin että paperihommat kutsuu ja koiralla on nälkä. :P Katsotaan koska inspis seuraavan kerran iskee, siihen asti morjens!

                        Tosiaan voiko joku olla antamatta ruokaa noin nälkäsen näköselle kaverille? :P