torstai 10. lokakuuta 2013

Meitä on huijattu

Nyt seuraa paljastus: kuluttajia huijataan härskisti. Myös meitä välikäsinä toimivia kampaajia ja kosmetologeja sumutetaan lähes yhtä törkeästi, ja me syötämme sitä samaa pajunköyttä eteenpäin. Viime aikona mun tuoliin istuneet on saattanut kuulla tulenkatkuista tilitystä juurikin tästä aiheesta, pahoitteluni siitä. :D Haluan kuitenkin osaltani vaikuttaa siihen että kuluttajien ostopäätökset tapahtuisivat tuotteen aitojen ominaisuuksien, eikä puolivillaisten myyntipuheiden perusteella. Ongelmahan on että myyntipuheisiin uskotaan enemmän tai vähemmän. Eräs viisas nainen sanoi kerran että 90% kosmetiikan myyntiargumenteista on höpöhöpöjuttuja. Todistettua tutkimus tietoa aiheesta ei taida olla, mutta omalla kokemuksellani voin yhtyä tuohon.

Miksi myyntipuheisiin sitten uskotaan? Koska eihän nyt ihmisiä saa huijata? Sehän on rumaa ja väärin.. NIINPPÄ. Kai nyt on joku laki tai säädös olemassa joka sen kieltää? Onpa hyvinkin, nimittäin EU:n kosmetiikkalainsäädäntö. Kieltää nimenomaan harhaanjohtavan markkinoinnin, ja asettaa monia muitakin rajoituksia eu alueella myytävälle kosmetiikalle. Mutta nyt täytyy kuitenkin muistaa että ollaan tekemisissä suurten monikansallisten firmojen kanssa. Ja niinkuin ollaan totuttu rahalla saa ja hevosella pääsee. Nämä kosmetiikka firmat kuten esimerkiksi LOREAL, ovat saaneet lainsäädäntöön ihan oman pikku pykälänsä. " absurdeja väitteitä, joita keskiverto käyttäjä ei tulkitse todeksi, ei tarvitse todistaa" Näin se pikku pykälä onkin kumonnut kaikki hyvät aikeet harhaanjohtavan markkinoinnin kieltämisestä. TÄÄLTÄ voit itse käydä vilkaisemassa kyseistä lainsäädäntöä.

Elikkä, kusettaminen on ihan ok. Selvä mitäs sitten... Tehdäänpä kivan näkösiä pulloja joille keksitään absurdi käyttötarkoitus, sumutetaan kosmetiikka myyjiä, kampaajia ja muita ammattilaisia, laitetaan telkkari täyteen pas*aa ja kappas... Osu ja uppos.
Ei enää eihän. Jokainen toki ostakoon mitä haluaa, ja uskokoon mihin tahtoo. Itse en kuitenkaan enää aijo myydä yhtäkään tuotetta kellekkään millään typerillä väitteillä ennen kuin inci-lista on luettu läpi  ja vaikuttavat aineet tarkastettu. Niistä kun näet helposti sen todellisen vaikutuksen.TÄSTÄ pääset hakupalveluun johon kirjoittamalla voi tarkastaa tuotteiden sisältämien ainesosien vaikutuksia. Muista että listassa ensimmäisinä olevia aineita on eniten, joten vaikuttavat aineet löytyvät alkupäästä. Loppupäässä olevat ovat usein hajusteita ja säilöntä aineita, ja niiden määrä on alle 1%

Tässä välissä voisin mainita että kiitos tästä kaikesta tiedosta ja tiedostamisesta kuuluu Raija Karalle ja hänen huisvärien kemiaa kurssilleen. Seuraavaa odotellessa. ;)

Laitetaanpa muutama esimerkki onnistuneista jymäytyksistä:

Hiusten UV- suoja/ aurinkosuoja tuotteet
Käytössä olevat uv-suoja aineet on kehitetty iholle, eli elävälle solukolle. Suojaa siis elävää solukkoa. Niin ja siis hiushan on kuollutta. Lisäksi itse aurinko ei vahingoita hiuksia eikä siis näin olleen mitkään säteilyt. Vaan ilman happi. Jos haluat suojata tukkasi hapelta niin siitä vaan, muovipussia päähän. Ilmeisesti auringossa happi on aktiivisempaa? Tästä en kuitenkaan ole varma.  Paremmin tietävä voi korjata. Kyseessä olevat tuotteet ovat siis lähinnä hiuksiin jätettäviä pehmentäviä ja silottavia hoitosuihkeita. (silikooneja)

Lämpösuoja/ rautojen alle käytettävät tuotteet
Hiuskeratiinin sulamis lämpötila oli muistaakseni 1500 astetta. Tassu pystyyn ne joiden rauta kuumenee niin kuumaksi. :P Parisataa astetta ei vielä riitä hiusta vahingoittamaan. Toki huonon raudan aiheuttama mekaaninen rasitus voi venyttää ja repiä hiusta. Tähän siis suoristus suihke on hyvä. Rauta liukuu paremmin hiuksessa ja tulos on kestävämpi. Mutta lämmöltä se EI suojaa. Ethän voi käteesikään suihkuttaa mitään ainetta ja lyödä sitä hellalle? Tähän nyt sitten sanot että " kyllä mun tukka ainakin kärsii suoristamisesta" Se on jännä miten se tuntuu todelta kun siitä on paasattu vuositolkulla. ;) itsekkin olen siitä jankuttanut kun en paremmin tiennyt. Sorge.. Mutta siis tässäkin voimme syyttää ilman hapen aiheuttamia happivaurioita.

Korjaavat/ paikkaavat tuotteet
Mikään ei voi kuollutta hiusta korjata/rakennepaikata ym. Oikeastaan kaikkien näiden tuotteiden teho perustuu pehmentäviin ja silottaviin ainesosiin, kuten silikoneihin jotka muodostavat kalvon hiusten pinnalle ja saavat sen hetkellisesti näyttämään paremmalle. Hiusöljyt, maskit, tehohoidot kaikki toimivat näin. En sano että se on huono juttu. Toimii erittäin hyvin tarkoituksessaan, mutta markkinointi johtaa törkeästi harhaan. Hiusta ei voi pysyvästi korjata mikään muu kuin sakset. :P

Tässä nyt muutama esimerkki. Näitä riittää. Ehkä jatkan aiheesta joskus. Tähän vielä mainittakoon, että jos tuotemyynti olisi mulle hyvä bisnes, en olisi täällä huutelemassa. Tietenkään. Nykyään vain on niin että marketit ja halpahallit hoitavat nämä hommat meidän puolesta. Tehkäämme siis jatkossa vähän vähemmän tyhmiä ostopäätöksiä. Meitä huijataan, koska annamme sen tapahtua, ja tämä pätee monessa asiassa.

Hyvää loppusyksyä! <3:Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti